Ozon, Vitamin E, Hijaluronska kiselina

Sa godinama kvalitet I brzina izmene ćelija se smanjuje. Rezultat tog procesa je da koža svaki dan postaje tanja i podložnija propadanju. Kažemo da koža stari!

Sa 20 godina ćelije kože se obnavljaju svake 3 nedelje, ali sa 50 godina svakih 9 nedelja! (Zato deca imaju tako lepu kožu). Oštećeni proteini ostaju akumulirani u koži. Posle 25 godina smanjuje se I produkcija sebuma u koži: ovo znači smanjenje akni, ali daje I suvu neotpornu kožu. Posle 45-te godine redukcija sebuma postaje kritična. Takodje posle 25-te produkcija kolagena I elastina u koži opada u istom onom procentu u kome opada I obnavljanje ćelija kože; počinje intenzivno formiranje bora I gubitak elastičnosti kože I ovo neosetno postaje veliki problem.

Energetska obnova kože predstavlja ključni faktor u obnavljanju kože I njenom održavanju u zdravom stanju.

Ozon kozmetika predstavlja ekskluzivitet I proizvedena je sa biološkim ozonizovanim uljem specijalne sorte masline “cultivar raccioppella” visoko cenjenim u svetu proizvodjača kozmetike, obogaćena je vitaminom E poznatijim kao vitamin mladosti I hijaluronskom kiselinom.

Ovo biološko ulje proizvedeno specijalnim postupkom, obogaćeno je milionima molekula aktivnog kiseonika iz ozona I predstavlja super aktivni princip koji ubrzava ćelijski metabolizam izazivajući ubrzanu regeneraciju kože. Oslobodjeni kiseonik iz OZON kozmetike stimuliše aktivnost I obnovu ćelija, ojačava I revitalizuje kožu, sprečava dehidrataciju kože, neguje je I ishranjuje.
Eksperimentalna ispitivanja I studijski dokazi izvedeni na Univerzitetskoj klinici za studijska ispitivanja u Rimu “La sapienza “, pokazali su veliko regenerativno kao I emolijentno I antibakterijsko delovanje ozon kozmetike.

Dermokozmetološka primena pokazala je veoma značajne rezultate u anti-ageing tretmanima, tretmanima akni, anti-celulit tretmanima, tretmanima lečenja ožiljaka, alopecije I dr.